Cum la voi?
:tăt normal.

Tăt Normal este un business de familie din Iași, făcut cu banii de la nuntă, care pregătește salate artizanale proaspete în marinade aromate, punând în valoare legumele românești prin rețetele tradiționale, de suflet, învățate în Basarabia. În 2015, povestea a început sub numele Ograda cu Legume iar în 2021, după olecușoară de rebranding, asta a ieșit.

Salatele noastre sunt îndrăgite și în HORECA și în băcănii, atât de gurmanzi și iubitori de cărniță cât și de vegetarieni și vegani, atât de adulți cât și de copii, atât de cei care le vor pe toate cât și de cei care se mulțumesc cu puțin. C-așa-i frumos!

Scurt Istoric

În principiu a fost ’’Ograda cu Legume.’’ O idee născută odată cu întemeierea familiei noastre și din dorința de a promova tradiția cu inovația.

2016

Ograda cu Legume începe a fi afacere de familie, ceea ce înseamnă Gicu și Iuliana. Tineri, energici cu idei inovatoare, dar în același timp strâns legați de tradițiile culinare.

Pornim de la un spațiu de producție cu o suprafață de 25m² și camera pentru spațiul de depozitare. Ne prezentăm pe piață cu peste zece tipuri de salate din: morcov, dovlecel, țelină, alge cu somon, ciuperci, conopidă și altele.

Începem să vindem în Palas, Iași, semnând contract pentru o vitrină frigorifică.

 

2017

Evoluția

Apar primele colaborări, contracte  cu băcăniile și restaurantele locale: Magazia Morăriței, Meat Concept Store, Hotel Restaurant La Castel, Hotel Ciric, Restaurant American.

 

2019

Anul extinderii

Se începe extinderea pe zona Moldovei: Bacău, Vaslui, Botoșani, Suceava, Piatra Neamț, Târgu Neamț, județul Suceava.

Nelipsită este omniprezența la târguri, cum ar fi ”Piața verde de weekend”, reușind să ne apropiem mai mult de persoanele fizice. Creând ambientul favorabil pentru a prezenta oportunitatea de-a avea în alimentația cotidiană produse sănătoase, precum salatele.

Se instaurează și un raport special cu unul dintre cei mai buni chefi bucătari, chef Florin Popa de la restaurantul ”La Livada”, Vaslui.

Se începe o perioadă fructiferă cu un calendar plin de evenimente importante și livrări.

 

2020

Lockdown

Anul pandemiei, COVID-19. Situația de emergență sanitară, carantina, au marcat toate restaurantele și nu au mai fost posibile colaborările planificate cu ele. Însă, am continuat să lucrăm cu băcăniile din toate zonele României. Bucurându-ne de aprecierile consumatorilor din întreaga țara.

Spațiul de producție acum e de 80m², iar linia de producție este înlocuită, de la manuală, la electrică.

2021

Schimbarea

După pauza ”obligatorie”, a sosit anul Marii Schimbări. Începem totul cu entuziasm și idei inovatoare. Investim în rebranding:

 • Schimbăm numele activității din ”Ograda cu Legume” în ”Tăt Normal”- zicală amuzantă din Basarabia, spusă pentru a arăta modul sănătos, optimist de a vedea lucrurile ce se petrec în jur. Adică, nu e nici rău, nici bine. Adoptăm un mod sănătos de-a vedea normalitatea post pandemie.
 • Schimbăm ambalajul. Caserolele sunt înlocuite cu borcănașe din sticlă, pentru menținerea proprietăților naturale ale produsului. Ținând mult la comunitatea noastră, ne dorim pe masa lor să ajungă produsele noastre fără E-uri menținute proaspăt. În același timp optăm pentru diminuarea consumului de plastic.
 • Etichete reprezentative. Schimbăm eticheta standard cu logo-ul ”Ograda cu Legume” în etichete personalizate, fiecare fel de salată are propria etichetă ce o reprezintă grafic.
 • Ramificare. Mai multe cereri, mai mulți clienți, mai multe gusturi. Misiunea noastră e să-i mulțumim. Adăugăm noi salate din: urechi de lemn albe(corali) și negre, și din varză.
 • Scoatem ce se cere mai puțin: salata din mazăre, conopidă, alge cu ciuperci.
  • Actual, ”Tăt Normal” numără șase angajați. Livrările sunt făcute în toată țara, am ajuns și în Baia Mare, București, Brașov, Cluj.

  Noi avem o Misiune de îndeplinit: Să vă aducem pe mese produse sănătoase pentru a vă fi Tăt Normal!

  Gicu & Iuliana.

Produse naturale, locale și sănătoase.
Rețete de suflet învățate în Basarabia.

Vă invităm să savurați fără grijă bunătățile noastre! Le-am făcut și gustoase, și arătoase și sănătoase. Noi așa știm.